Kies uit 130+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Amersfoort
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Rondleiding met gids door Amersfoort

Details over dit uitje

Ga mee met de rondleiding Amersfoort van Amersfoort Excursies en bekijk samen met onze gids alle waardevolle plekken en gebouwen van de Keistad, die u zelf mogelijk niet had kunnen ontdekken.

Amersfoort is een stad met een rijke geschiedenis. De historische binnenstad telt 380 rijks- en 275 gemeentelijke monumenten en een zeer oude synagoge.

Heeft u ooit geweten dat Amersfoort het èchte middelpunt van Nederland is? In dit middelpunt van Nederland staan bezienswaardigheden die u een keer gezien moet hebben!

Zo zult u onder andere kennis maken met Onze Lieve Vrouwentoren (de op 2 na hoogste toren van Nederland), door de Amersfoorters ook wel ‘Lange Jan’ genoemd. Deze toren is het punt van waaruit heel Nederland kadastraal is vastgesteld. De gidsen van Amersfoort Excursies zullen u dit middelpunt van Nederland laten beleven.

Ook is Amersfoort al sinds de 14e eeuw een stad met vele bierbrouwerijen. Door smaakverandering en concurrentie is de laatste oorspronkelijke brouwerij 30 jaar geleden gesloten. Echter zijn vele oude gebouwen die verband houden met de bierhistorie van Amersfoort nog wel aanwezig en opgenomen in onze tour door de Keistad.

Daarnaast zult u uiteraard kennis maken met hetgeen Amersfoort bekend om staat, namelijk haar zwerfkei; de Amersfoortse Kei. Ook nemen we u mee langs de water- en landpoort De Koppelpoort en het Hofje van Poth; één van de oudste hofjes van Nederland en daarnaast naar nog veel meer bezienswaardigheden die u niet wilt missen!

Amersfoort, een Kei van een stad!

Inclusief:
  • Pauze in een typisch Amersfoorts café
  • Professionele privé begeleider (met jarenlange ervaring)
  • Te boeken op uw gewenste dag en tijdstip!

Onze gidsen spreken vele talen. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. (Our professional tour guides are multilingual. Please contact us for further information.)

Afhankelijk van het minimaal aantal deelnemers berekenen wij de minimale prijs voor deze rondleiding. U kunt altijd voor minder personen boeken als u bereid bent om de minimale prijs te betalen.

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan